Nybyggnadsmålning & husmålning

Planering och kommunikation är viktigt vid större projekt där många leverantörer är inblandade. Vi har ett stort kontaktnät med företag som är vana att samarbeta med varandra vid såväl stora som små projekt. Vi lägger gärna till noggrannhet och pålitlighet för att slutresultatet ska bli tillfredsställande för kunden.

Vid utvändig målning är det många faktorer som spelar in. Exempelvis, vad är huset tidigare målat med? Hur ser underlaget ut? De flesta har säkert koll på att träets ytfuktskvot får vara högst 16% och att väderleken skall vara torr vid husmålning. Men visste ni att alltför solheta ytor och starkt solljus inte heller är bra? De ideala förhållandena är torrt väder och en lägsta temperatur under dygnet på minst 7-8°C.

Vid nybyggnadsmålning är det viktigt att man tänker igenom färgval både en och två gånger och att man framförallt investerar i en kvalitetsfärg. Detta lönar sig alltid i slutändan. Vi brukar slå ett slag för gamla, traditionella färger vid målning av nya träfasader, t.ex. slamfärger såsom falurödfärg. Dessa finns nu i flera moderna färgsättningar.

Slamfärg innehåller bl.a. linolja som ger färgen längre livslängd och ett bättre skydd för din fasad. Slamfärg är normalt förhållandevis billig. Den är lättstruken och täckande samt lätt att förnya och underhålla. Slamfärg är lämpligast för ohyvlat virke, vilket är vanligt som fasadvirke. Beständigheten för en nybyggnadsmålning brukar anges 5–15 år. Vid täckmålning av t ex träfasader rekommenderar vi Alcros Bestå-system.

Behöver du vår hjälp? Eller har du fler frågor? Kontakta oss direkt eller skicka in en offertförfrågan.